Velkommen til solskinnsbloggen

Dette skal bli en matbildeblogg som jeg håper kan inspirere andre til å bruke det som naturen til enhver tid tilbyr oss.                                

På denne siden vil jeg fortelle om det som jeg kokkelerer og konserverer gjennom sesongen. Det blir noen oppskrifter men oftest så lager jeg mat uten oppskrift, eller kikker litt på oppskrift men bytter ut, legger til og trekker fra ingredienser beroende på hva jeg har tilgjengelig. Jeg bruker det som er i sesongen og nesten alt jeg kjøper i butikken er økologisk. Spesielt denne tiden på året så bruker jeg mye ville vekster og  blomster i maten sammen med det som Øverland Andelslandbruk har på høsteplanen. Mye av ugresset jeg bruker er også høstet på Øverland.

Jeg har lenge tenkt på og starte en matbildeblogg, og her kommer en liten prøve, med noen bilder av maten vi har spist i det siste.

Dagens salat (5.juli) fra Øverland med nameniasalat, meldestokk, løvetann, pengeurt, ryllik, groblad, rødkløver og vassarve

 

sammen med salaten spiste vi midtøsten inspirerte lokalkryddrede Dexter kjøttkaker, Dexter er en biffku rase, små tette søte kuer som mine gode venner Gerd og Emil har på Dagalifjell, absolutt økologiske. Om noen av dere har lyst på Dexter kjøtt så gi meg beskjed det blir slakt av noen kuer også denne høsten.


 Kjøttkakene er kryddret med marokansk mynte, ramsløk, løk, sitron og karve. Økologisk sitron koster 3.90 for 2 stk på Mega Bekkestua – syns faktisk det er altfor billig, lurer på hvor mye bonden får igjen for dette..Men altså løp og kjøp øko sitroner fra Mega og lag råsaft av hylleblomster og mjødurt som nå er i sesongen!

I dagens middag var det i tilleg hirse som jeg kokte sammen med meldestokk og burotblader og litt melkesyret rødsaker (når man bruker rødbeter så blir alt rødt:)

 Det er faktisk en masse blomster som ikke bare er vakre men smaker utolig godt, de smaker faktisk akkurat slik som de dufter.

Her er syrinkaken som Cecilie fikk i bursdagsgave  pyntet med mynte, sitronmelisse, prestekrager, nellik, rose og lavendel. Kaken er glutenfri og dynket med syrinsaft.

 For noen dager siden spiste vi sei og for noen uker siden var makrell i sesongen

 

Håper du syns dette var interessant, gi meg gjerne tilbakemeldinger.

Nyt sommerens smaker!

Solskinnshilsen,

Rita 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *