Tistel og potetsuppe

Når jeg skulle høste potet på Øverland fant jeg  noen fantastisk flotte tistelplanter i potetåkeren akkurat der jeg skulle høste poteten. Jeg tror naturen er så genial at den plaserer sammen vekster som fullfører hverandre – altså var det bare og ta på handskene og dra opp tistlene og legge dem i kurven sammen med poteten.

På komposthaugen fant jeg noen fine løkstilker. Løkstilker er akkurat som vårløk og ikke noe som hører hjemme på komposthaugen!  I urtesirkelen plukket jeg isop, vinter sar, meiran og gresk oregano til en deilig suppekvast.

Vel hjemme var det bare å ta på handskene igjen når jeg skulle jobbe videre med tistlene og AU det stakk faktisk gjennom handskene. Tistel røttene og stilken smakte litt treent så jeg valgte og ikke bruke dem, men bladene og 15 øverste cm av stilken ble kuttet opp og lagt i kjelen sammen med potet biter, salt og suppekvasten. Når potetene var ferdig så la jeg opp løkstilkene i suppen og moste alt sammen med stavmikser, helte i litt fløte og en liten dash av sherry. 

Noen oksetunge blomster (som jeg har masser av i hagen akkurat nå), en persilledusk, rundstykke med deilig Himmeltind ost fra Aalan gård på Lofoten og middagen var klar til å nytes:)

I forige uke var jeg på Aalan gård  www.aalan.no der Knut lært meg og melke geit og av Tove lærte jeg mer om seiersløk, reinrot og de andre urtene hun har i sin fantastiske urtehage. Takk Tove og Knut for noen herlige dager sammen med dere på Aalan gård, i paradiset der dere bor,  og for helt fantastiske oster. 

På  «ugress i maten»  kursene forteller jeg at tistel er en spiselig plante. Nå har jeg endelig fått laget en middag der tistel spilte hovedrollen –  og dette ga absolutt mersmak, tistel har jeg lyst og eksperimentere videre med!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *