Syltede løvetannknopper, løvetann kapers og løvetann spagetti

Hei alle løvetann spisere og dere som fremdeles har tilgode å oppdage denne fantastiske matresursen!

Alle delene av løvetann er spiselige og kan brukes ferskt eller konserveres til senere bruk. God, sunn, lokal, overflod, super-duper mat!

Bladene kan brukes i salat og blomstene til te og saft.

Har laget løvetann salt, melkesyregjæret løvetann, laget rawkake med mye løvetann gult. Med mer , med mer, det finnes hele kokebøker med løvetann oppskrifter.

Her kommer noen oppskrifter på løve snacks som ble servert på «mat av ville vekster» kursene.

Syltede løvetannknopper:

500 gram løvetannknopper kokes 5 minutter i 5 dl eplesider eddik, 2 glass hvitvin, og 2,5 ss havsalt. Hell ut vesken og la knoppene luft tørke en stund. Legg knoppene i et glass og hell over god en god olje. (Jeg bruker en deilig økologisk rybs olje som jeg kjøper i Finland, det som er fordelen med denne oljen er at den ikke stivner i kjøleskapet)  Klem knoppene ned i oljen slik at alle luftbobler kommer ut. Holder seg godt i kjøleskap så lenge knoppene er dekket med olje.

Løvetannknopp kapers:

Skyll 1-2 dl løvetannknopper godt. Legg dem i et glass med 1/2 ts havsalt og 2 1/2 dl eplesider eddik. La dette stå i kjøleskapet et par uker. Hell ut vesken og la knoppene luft tørke en stund. Legg 1 cm havsalt i et glass, legg over et lag med knopper, 1 cm salt osv. La stå i romtemperatur 3 måneder. Brukes som kapers.

Så til et nytt høydepunkt av løvetann retter.

Spaghetti av stilken til løvetann blomster !!! Dette er kult !!!

Jeg høstet en stor knippe av stilker med løvetann knopper, plukket av knoppene og kokte stilkene i lettsaltet vann i 10 minutter. Dette spiste vi sammen med en saus av ramsløk og deilig økologisk kalkunpølse fra Gårdsbutikken  Duggurd.

Syns løvetann smaker veldig godt sammen med blå muggost så jeg lagde også en porsjon løve spagetti med blå muggost på toppen. Fantastisk godt dette også  Her kan man bare prøve deg frem med ulike sauser. 

Løvetann knoppene kan dampes i litt vann og en god klatt med smør, litt salt og en skvett sitron. Dette smaker deilig som en liten forrett eller ved siden av annen mat.

Kjære dere som fremdeles luker bort denne godbiten fra plenen.

Velkommen på en smakebit av melkesyregjæret løvetann,  en syltet løvetannknopp eller en kopp med løvetann rot te 🙂

Én kommentar til “Syltede løvetannknopper, løvetann kapers og løvetann spagetti”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *