Pai med vinterkarse og skvallerkål

Vinterkarsen er nå på sitt beste her på Stabekk. Dette er den viltvoksende lille brokkolien som kan brukes til alt der du ellers hadde brukt brokkoli.

Bladenen kan brukes rå i salater, men ellers så syns jeg vinterkarsen er bedre når den varmebehandles. 

Igår laget jeg en super rask, enkel og god pai (i parentes det jeg brukte):

2 dl grovt mel (Emmer), 2 dl fint mel (zentrofa Dala Landhvete), 1.2 dl vann, 0.8 dl olivenolje (Go Eco), 1/2 ts salt (rosa)

Alt blandes raskt sammen for hånd, deigen blir ganske klissete, la den ligge noen minutter før du legger den utover en paiform. Prikle med gaffel og forstek deigen i 10-15 minutter,  200 grader.

4 dl grønt   (3 dl vinterkarse og 1 dl skvallerkål) , legges over den forstekte paideigen og så heller man over en egge-melke stand med litt salt, urter og pepper. Her brukte jeg 4 egg og 4 dl hjemmelaget kefir. Du kan også gjerne bruke melk/rømme/yoghurt/kokosmelk mm istedetfor kefiren. Stekes til den er litt brun på overflaten, ca 30-40 minutter.

Det ble godt med litt sitron på den ferdigstekte paien og på den helt ville salaten. I salaten var det vinterkarse, skvallerkål, løvetann, ramsløk, spansk kjørvel og løkurt – alt plukket ute i naturen, idag den 13.mai 2013.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *