Månefaser – et liv i harmoni med naturen og naturens sykluser

Høstens kurs i Månemagi blir torsdagen den 23. oktober kl 18-21, den dagen er det sortmåne i vekten.

Kurset er med servering av Sesongens Suppe. Kurset koster 400 kroner, påmelding til rita@solskinnet.no

For noen år siden ble jeg kjent med en finsk jente som hadde intervjuet mange eldre mennesker i Finland om deres forhåld til månen og gammel folketro om det hvordan månen påvirker oss, se www.ylakuu.com. Samtidlig hadde hun oversatt en tysk bok (Guided by the moon – på engelsk) til Finsk. Jeg ble helt henrykket av disse bøkene og bestilte mange flere måne bøker fra Tyskland, se www.paungger-poppe.com. Mange brikker falt på plass for meg, jeg fikk nå «bevis» på det som jeg selv hadde opplevet, nemlig at alle dager ikke er like og at månen i høy grad påvirker oss og vårt liv. Utenom skjønnlitteratur så er månebøkene til Paungger-Poppe de mest solgte bøkene i Europa, 16 millioner bøker !!!

Noen dager egner seg bedre for spesielle oppgaver en andre dager. For eksempel så bygger fuglene alltid sine reden visse dager. «Nærings kvaliteten» er ikke heller den samme hver dag, noen dager er karbohydrat dager, noen er proteindager, noen er fettdager og noen er saltdager. Vår kropp og vår fordøyelse fungerer altså ikke på samme måte hver dag! Det sies at olivenoljeprodusenter kan presse mer olje ut fra oliven når månen er i fettdager. På fettdager er det ekstra viktig at vi får i oss fett som er bra for oss, og unngår fett som ikke er bra for oss. Kanskje vår kropp mår bedre om vi lærer å  leve i pakt med månen. Noen dager er dager for såing andre for høsting, noen dager egner seg for rengjøring mens andre dager ikke gir et like rent resultat… alt ifølge månekalenderen.  Både naturen rundt oss og vi selv blir påvirket av forskjellige månefaser mye mer en hva vi tror.  Biodynamisk landbruk og mange yrkesgrupper bruker månekalenderen.  I gamle dager var det en helt selvfølge at man brukte månekalenderen – kanskje det er på tide at vi tar tilbake den gamle visdommen.

sort månedagen, torsdagen den 23. oktober blir det månemagi kurs kl. 18-21

Kurset koster 400 kroner, påmelding til rita@solskinnet.no

om du er litt nysgjerrig på om det idag er riktig dag for å gjøre det du har tenkt …og  om du kan litt tysk så ta en kikk her…

riktigtidspunkt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Energi påfyll og matnyttige kurs